Tek Sayfa Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Tek sayfa web sitesi en basit haliyle html biliyorsanız yapılabilir. Bir editör program yardımıyla en basit olanıda notepad tarzı bir programdır, basit html kodlarını yazarak ve oluşturulan dosyayıda satın aldığınız hostinge transfer ederek ve domain satın alıp gerekli yönlendirmeleri yaparak site sahibi olabilirsiniz.

Gerçek bir tek sayfa site yapmak isterseniz
Bunun için gerekli program sayısı ve bilmeniz gerekenler artacaktır. Dilerseniz biraz bunlardan bahsedelim.

Yönetim Paneli ve Programlama Dili
Öncelikle tek sayfa sitede SEO açısından sürekli revizyon ve güncelleme gerekli olduğundan sitenin yönetim panelli olması gerekir. Yönetim paneli word kullanmayı bilen herhangi birinin bile rahatlıkla kullanabileceği ve siteyi revize edebileceği bir platformdur. Yönetim paneli oluşturmak için web programlama dillerinden en az birini biliyor olmalısınız, php, .net , asp gibi bir programlama dilini öğrenmeniz için uzun zaman ayırırsınız. 

Bir Veritabanına İhtiyacınız Var
Yönetim panelinden girilen bilgileri ve kullanıcı tarafından yapılan form girişlerini, istatistikleri vb. gibi bilgileri tutabilmeniz için programlama diliyle entegre çalışacak bir veritabanına da ihtiyacınız bulunuyor. SQL, MYSQL vb gibi veritabanlarından birini kullanabiliyor olmanız ayrıca detaylarına hiç girmemekle beraber bu veritabanlarında gerekli optimizeleri ve tablo bağlantılarını vs. kurabiliyor olmanız gerek.

Html + Css + Javascript
Yönetim panelini, veritabanını hallettiniz, kullanıcılarınıza ne sunacaksınız nasıl sunacaksınız? Karşılarında metin editöründen çıkmış gibi gözüken bir sayfayla veya siteyle karşılaşmaları, çoğu kullanıcı için siteyi terketmek için yeterli bir sebeptir. Bu nedenle web sitenizin kullanıcıyı sitede tutmaya yetecek kadar albeniye sahip olması ve kod/içerik oranınında belli bir aralıkta tutulması gerekmekte. Kullanıcı etkileşimli formlar, menüler, rahatsız etmeyecek kadar görsel içerik yoğunluğu ayarlanmalı ve site hem göze hoş gelen hem de yeterli içeriğin bulunduğu bir yapıya bürünmeli.

Geldik en önemli kısma SEO
Yukarıda bahsettiğim tüm şeyleri yaptınız, süper bir siteniz oldu, peki müşteriler(kullanıcılar) nerede? Arama motorlarına beğendiremediğiniz ve arama motorlarının istediklerini veremeyen sitelerin, sitelerinde kullanıcıları görebilmeleri pek mümkün değil. Web adresleri bilinen siteleri bile arama motoru çubuğuna yazıp gelen sonuçlardan tıklayarak ulaşan insanların gittikçe çoğaldığını düşünürseniz, arama motorunda yoksanız pek bir şansınız olduğu söylenemez. Ayrı bir uzmanlık konusu olan SEO kavramını bu makalede anlatmak zor, sadece şunu söyleyebilirim yıllarca edinilmiş tecrübeler, sürekli yeni bilgilerin takibi, ve ileriye dönük olabilecek olasılıkları da hesaba katmayı gerektiren bir uzmanlıktır SEO.

Kısaca Özetleyecek Olursak
Bunların hepsi öğrenilip yapılabilir mi? Evet
Peki hepsini uzmanlık derecesinde yapabilir misiniz? Hayır
Bazen firmaların veya kişilerin hiç web sitelerinin olmaması, kötü bir siteye sahip olup müşteri kaçırmalarından çok daha iyidir.

Web Hedef olarak hepsi alanında uzmanlaşmış bir kadroyla hizmet vermekteyiz. Bırakın her bölümünü uzmanların yaptığı mükemmel bir siteniz olsun. Bize formlarımız aracılığıyla veya telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler
Yorum Yaz
Yorumlar
Her işin uzmanı ayrı - Erkan

Her işin ayrı ayrı uzmanlarının bulunduğu bir profesyonel şirkete işi vermek en temizi


Tek sayfa site için ? - Yeliz

Bir sayfalık site için bu kadar bilgi mi gerekiyor inanılmaz bir şey, bunları öğrenmek yıllar sürer



Benzer Makaleler
Tek Sayfa Ürün Tanıtım Sitesi
Kullanıcıyı içerik kalabalığında boğmadan, zaten ilgilendiği için girmiş olduğu ürün sitesinden, gereken tüm bilgileri alabileceği, satış
Web Sitesi İçerik Yönetiminin Önemi Nedir?
Web sitesinin yapısı kadar içerik yönetimi de önem taşımaktadır. Düzenli olarak yayına alınan içerikler Seo gerekliliklerine de uyarak yazılırsa hem sitenin takipçileri açısından hem de arama motorları açısından çok faydalı olacaktır.
SEO Nedir? Ne İşe Yarar?
SEO arama motoru optimizasyonu (search engine optimization) kelimelerinin kısaltılmış halidir. Site içi SEO ve site dışı SEO olarak iki bölümdür.